Karakteristikat e njerëzve të ndjeshëm


Studimet tregojnë se 15-20% e popullsisë është shumë e ndjeshme. Megjithatë, njerëzit nuk e dinë se çfarë nënkupton kjo.

10 gjërat që njerëzit me ndjeshmëri të lartë bëjnë:

–Ata tronditen pa masë kur kanë shumë gjëra për të bërë

Ata janë vazhdimisht në ankth dhe me rritjen e nivelit të stresit, ata kanë më shumë vështirësi për të qenë produktivë.

-I konsiderojnë si kaotioke ambientet e zhurmshme

Njerëzit me ndjeshmëri të madhe nuk përballojnë pamjet, tingujt, aromat dhe aktivitetin zhurmshëm në të tilla ambiente.

-Ata nuk performojnë mirë kur janë nën vëzhgim

Njerëzit me ndjeshmëri të madhe, funksionojnë më së miri kur janë në ambient privat. Nëse kanë ndonjë prezantim para shefit të tyre apo diçka para publikut performojnë dobët për shkak të presionit.

-Preken thellë nga arti

Nëse bëhet fjalë për ndonjë pjesë muzikore apo ndonjë vizitë në një galeri të artit, personat me ndjeshmëri të lartë e vlerësojnë shumë. Ata përmes kreativitetit ndezin emocionet e tyre.

-Ata arrijnë të dallojnë njerëzit që janë në siklet

Ata e kuptojnë kur njerëzit tjerë ndodhen në një situatë të vështirë.

-Ata tërhiqen kur gjërat përkeqësohen

Pas një jave të lodhshme, personat me ndjeshmëri të madhe kanë nevojë për kohë të kaluar në qetësi.