Japoni: Zbulohet se pse ngjitet paraja metalike në krah pas vaksinimit


Ndotësi i gjetur në një ngarkesë të vaksinës Moderna të dorëzuar në Japoni ka të ngjarë të jetë gr*imcë metalike, raportoi rrjeti japonez NHK, duke cituar burime në Ministrinë e Shëndetësisë.
Japonia njoftoi të enjten se po tërhiqte 1.63 milion doza të vaksinës Moderna me kujdes sepse “trupa të huaj” ishin gjetur në disa prej tyre. Një raport i NHK, i publikuar të enjten vonë, citoi burime të ministrisë duke thënë se grimcat reaguan ndaj magneteve dhe për këtë arsye dyshoheshin se ishin metalike.

Moderna i ka përshkruar ato si “grimca” që nuk janë kërc*ënim për sigurinë dhe as nuk zvogëlojnë efektivitetin e vaksinës. Një zyrtar i Ministrisë së Shëndetësisë tha se ende nuk ishte konfirmuar se çfarë lloj grimcash ishin të përfshira. Qeveria raportoi gati 25.000 inf*eksione të reja dhe raste të rënda dhe një rritje rekord prej 2.000 rastesh të enjten.

Ministria tha se seria e vaksinave të Modern u tërhoq si një masë paraprake, por masa bëri që disa kompani japoneze të anulonin vaksinimin e punëtorëve dhe rregullatori evropian i barnave për të filluar një he8tim. Deri më tani, rreth 54 për qind e popullsisë së Japonisë ka marrë të paktën një dozë, sipas një gjurmuesi të Reuters.

Ministria japoneze e Shëndetësisë tha se dozat prodhoheshin në të njëjtën linjë prodhimi në të njëjtën kohë në Spanjë dhe besonte se nuk kishte rre*ziqe “të rëndësishme” të sigurisë shëndetësore.
Ministria gjithashtu publikoi numrat e tre dërgesave: 3004667, 3004734 dhe 3004956, në mënyrë që individët të mund të kontrollonin nëse kishin marrë një dozë nga ato dërgesa.

Baby Boo