Ja sa pacientë me koronavirus transporton çdo ditë nga Ndihma e Shpejtë e Shkupit


Më shumë se 20 pacientë me coronavirus transportohen çdo ditë nga Ndihma e Shpejtë e Shkupit. Disa prej tyre kishin nevojë për një ekzaminim specialist, të tjerët kishin nevojë për shtrim në spital në Klinikën e Sëmundjeve Infektive ose në spitalin “8 Shtatori” për shkak të përkeqësimit të gjendjes. Numri i lartë i rasteve me Covid-19 javën e kaluar gjithashtu rriti numrin e ndërhyrjeve të ekipeve nga Shërbimi 194.

“Numri i thirrjeve në telefonat e ambulancës është rritur. Në disa ndërhyjmë, në disa këshillojmë. Në baza ditore, kemi 100 deri në 120 ndërhyrje, nga të cilat mbi 20 janë pacientë me Covid. Ata dërgohen te mjekët amë, ata caktojnë dhe rregullojnë ekzaminime për ta në një nivel specialisti dhe ne kryejmë transportin në institucionin përkatës, por kuptohet që ne gjithashtu ndërhyjmë në përkeqësimin akut të pacientëve pozitivë”, tha për “Sitel” mjekja Elena Kareva Pilovska.

Pacientët me Covid shpesh ankohen për ethe dhe problem me frymëmarrjen. “Më shpesh janë pacientët e moshuar të cilët kanë edhe sëmundje të tjera. Shpesh ata kërkojnë këshilla për ethe, problem me frymëmarrje dhe numri po rritet dhe kur ka nevojë për këshillim psikologjik, ne kemi numër në rritje të pacientëve që kanë sulme paniku dhe gjithnjë e më shumë gjendje ankthi”, Kareva Pilovska.