Ja popujt më pro-amerikanë në Europë, kryesojnë shqiptarët

PRISTINA, SERBIA - FEBRUARY 16: Kosovo-Albanian waves an Albanian and a American flag when he ride a horse during the celebration of Kosovo's expected declaration of independence on February 16, 2008 in Pristina, Kosov. Prime Minister Hashim Thaci is expected to declare independence from Serbia on Sunday, a move supported by the major EU nations and the United States which will be categorically rejected by Serbia and Russia. (Photo by Carsten Koall/Getty Images)

Shqiptarët janë populli më pro-amerikan në Europë . Kjo vërtetohet edhe ngan një anketë e publikuar së fundmi.

Baby Boo

Të parët janë shqiptarët e Kosovës, të cilët ndiqen pas nga shqiptarët e Shqipërisë.

Nga vendet e rajonit, pas nesh vjen Maqedonia e Veriut, që në rënditjen e plotë është e teta, ndërsa pas tyre vijnë Kroacia dhe Mali i Zi.

Serbia rënditet e 31-ta, duke lënë çuditërisht pas një vend si Zvicra.

Marrëdhëniet e shqiptarëve me Shtetet e Bashkuara kanë qenë gjithmonë pozitive, pavarësisht nëse në krye të Shtëpisë së Bardhë kanë qenë demokratë apo republikanë.