Izraeli arre*ston imamin e njohur


Forcat izraelite arr*estuan Sheikh Ekrima Sabri, predikuesin e Xhamisë Al-Aksa, nga shtëpia e tij në Kudsin Lindor të pu*shtuar.
“Ekipet e policisë dhe inteligjencës izraelite rrethuan shtëpinë dhe i kërkuan Sheikh Sabriut që t’i shoqërojë ata”, tha një i afërm i tij për AA, duke kërkuar që të mbetet anonim për arsye sigurie.
“Izraelitët nuk dhanë asnjë arsye për arr*estimin e tij”, tha ai.

Shtëpia e Sheikh Sabri është në zonën Al-Sawana e cila ka pamjen nga Qyteti i Vjetër i Kudsit.
Autoritetet izraelite e kanë arr*estuar predikuesin shumë herë në të kaluarën dhe madje ia kanë ndaluar hyrjen në Xhaminë Al-Aksa për disa muaj.