Ismail: “Kontesti me Bullgarinë është edhe çështje sigurie”


Presidenti duhet të zgjedhë fjalët dhe temat dhe t’i theksojë ose t’i heshtë ato. Ai theksoi temën e investimeve dhe dezinformatave, si dhe e ktheu në normale temën e sigurisë. Ai e reduktoi çështjen me Bullgarinë në një çështje politike, megjithëse jemi të vetëdijshëm se është çështje sigurie. Ai thotë se nuk duhet të ngutet në zgjidhjen e çështjes në mënyrë që t’u lërë kohë autoriteteve bullgare të konsolidohen, tha Gjuner Ismail në një koment për “Utrinski Briefing” lidhur me fjalimin vjetor të presidentit Pendarovski.

Ai shton se Presidenti e ka bërë të qartë se nuk duhet pritur gjashtë muaj që Maqedonia të fillojë negociatat me BE-në dhe në ndërkohë të punohen ato komisione bilaterale që janë të planifikuara krahas atij komisioni të famshëm historik.

“Të dyja qeveritë aktualisht janë formuar në rezoluta parlamentare. Ata dhe ne kemi vijat tona të kuqe. Pavarësisht nga qeveritë, ato vija të kuqe duhet të ndiqen. Vijat e kuqe janë tërhequr në përgjigje të deklaratave histerike nga të dyja palët. Kjo është një çmenduri historike që nuk kalon pa dhimbje koke”, thotë Ismail.