Ide brilante, banorët e fshatit në Indi ecin me çadra hapur për të mbajtur distancën sociale

Një fshat në Indi ka gjetur një mënyrë shumë origjinale për qytetarët që të respektojnë rregullat e distancimit social në këtë kohë pandemie.

Baby Boo

Fshati në qytetin jugor të Kerala po shpërndan 10 mijë çadra të cilat do të ndihmojnë banorët që të mbajnë distancën mes njëri-tjetrit.

Ideja është që ata të qarkullojnë me çadrat e hapura, e cila do tu sigurojë atyre një hapësirë prej 1 metër nga njëri-tjetri.

Gjithashtu, për çdo banorë do të shpërndahen edhe nga dy maska.

India ka marrë masa të shumta për parandalimin e përhapjes së koronavirusit. Në rajonin e Keralas janë vendosur dhe kioska ku qytetarëve u merret një provëz e mukozës së gojës e më pas dërgohet për testim.

Ndërsa në disa spitale po në këtë rajon, përdoren disa robotë që u dërgojnë pacientëve medikamentet dhe ushqimin për të evituar sa më shumë kontaktin me njerëzit.

India deri më tani numëron 872 viktima si pasojë e COVID-19, dhe rreth 27,892 të infektuar.