“Iam Water Scardica” nga Tetova fiton çmimin evropian për shije dhe cilësi


Edhe një fakt i asaj që premtojmë.

Uji “Iam Water Scardica” Është vlerësuar me Superior Taste Award për vitin 2018 nga: Instituti Ndërkombëtar – International Taste & Quality Institute (iTQi)e & Quality Institute (iTQi) që është organizatë udhëheqëse botërore e SHIJES dhe CILËSISË. Çdo vit, një juri prej 140 Shefa dhe Somelier prestigjioze vlerësojnë ushqim dhe pije të konsumit nga më shumë se 135 vende.

Juria jep çmimin Taste Superior Award për produktet që takohen ose tejkalojnë pritjet. Kjo njohje gjerësisht e pranuar është bërë një garanci për shijen e shkëlqyer të produktit të certifikuar. Jemi krenar për këtë arritje sepse qëllimi jonë është Cilësia dhe shija natyrore e garantuar për shëndetin tuaj. #iamwaterscardica,#ujimëimirëitokëssonë
www.iamwater.mk
1.850 Produkte ushqimore dhe pije nga 90 vende marrin çmimin Taste Superior, që i atribuohet Institutit Ndërkombëtar të Shijes dhe Cilësisë (ITQI) nga Brukseli

**************************
Bruksel, 18/05/2018, Instituti Ndërkombëtar i Shijes dhe Cilësisë (ITQI) ka botuar rezultatet nga testimi i verbër që mblodhën 175 kuzhinier dhe degustator nga shoqatat më prestigjioze të kuzhinës evropiane. Rezultatet e provimit janë të disponueshme publikisht nëpërmjet www.itqi.com

Mes 1.850 produkteve të dhëna:
* 19% kanë marrë çmimin e Taste Superior të 3 YJE TË ARTË.
* 57% kanë marrë çmimin e Taste Superior të 2 YJE TË ARTË
* 24% kanë marrë çmimin e Taste Superior të 1 YLL TË ARTË.

67 produkte kanë marrë çmimin “Taste Crystal”: një njohje për produktet që kanë fituar 3 yje të artë (që do të thotë se kanë fituar më shumë se 90% rezultateve) për tre vite me radhë nga tri juritë e ndryshme në 2016, 2017 dhe 2018.
Këtë vit, 32 produkte janë njohur me një çmim Taste Diamond për t’u dhënë 7 herë 3 yje gjatë 10 viteve të fundit. Një arritje fantastike.

Eric de Spoelberch, Drejtor Menaxhues i iTQi: “Ne jemi shumë të kënaqur me testet e vitit 2018. Misioni ynë në iTQi është të kontribuojmë në përmirësimin e cilësisë së produkteve ushqimore dhe produkteve të konsumit. Pra, ne ishim të kënaqur të dëgjojmë anëtarët e jurisë komentojnë se niveli i shijes së produkteve të testuara këtë vit ishte jashtëzakonisht i lartë. Ne kemi vlerësuar mbi 1.800 produkte. Kjo është një shenjë se prodhuesit po kërkojnë gjithnjë mënyra për të dalluar produktet e tyre në tregjet e mbushura me njerëz dhe për të siguruar klientët e tyre për cilësinë e produkteve të tyre “.

***************************

iTQi është organizata udhëheqëse e çertifikimit në botë për SHIJEN. Instituti analizon, vlerëson dhe vërteton shijen e ushqimit dhe pijeve të konsumit nga e gjithë bota. Që prej 15 vjetësh, iTQi ka analizuar mbi 10.000 produkte nga më shumë se 130 vende.
Juria iTQi përbëhet nga KUZHINER dhe DEGUSTATOR të njohur nga 15 shoqata prestigjioze evropiane të kuzhinës dhe pijeve, si Maîtres Cuisiniers de France, Shoqata e Sommellerie Internationale (ASI), Federata Italia Cuochi (FIC), Euro-Toques, Federación de Asociaciones de Cocineros de España ose Verband der Köche Deutschlands.

Produktet analizohen dhe shënohen duke ndjekur një metodologji strikte dhe neutrale. Produktet janë shijuar nga një panel i madh profesionistësh të ushqimit dhe pijeve të pavarura të cilët nuk e njohin markën e produktit as origjinën e tyre, pasi e shijojnë atë. Për herë të parë në vitin 2018, testet e kryera me një aplikim digjital, që mundësojnë rezultatin sipas një sërë kriteresh specifike për kategorinë. Përveç rezultatit, kuzhinierët dhe sommelierët japin komente dhe sugjerime për përmirësimin e mëtejshëm të produktit. Proceset iTQi janë certifikuar me ISO 9001.

Çmimi iTQi është një garanci për TASTE të shkëlqyeshme dhe cilësi të lartë. Procesi i testimit nuk është një konkurs, por një vlerësim i produkteve sipas meritave të tyre. Produktet që arrijnë një rezultat prej më shumë se 70%, marrin çmimin prestigjioz “Taste Superior”, me një, dy ose tre Yje të Artë ngjashëm me yjet e Michelin për gastronominë:
• 1 yll i artë: rezultati i përgjithshëm midis 70 dhe 80% – shije shumë e mirë
• 2 yje të artë: Rezultati i përgjithshëm midis 80 dhe 90% – shije të shquar
• 3 yje të artë: Rezultati i përgjithshëm mbi 90% – shije e jashtëzakonshme

Për më tepër, produktet me 3 yje të artë për tre vjet rresht janë dhënë me çmimin “Taste Crystal”.
“Taste Award Diamond” i atribuohet produkteve të dhënë 3 yje 7 herë nga juritë e ndryshme gjatë 10 viteve të fundit. Kjo është me të vërtetë dallimi më i lartë i rezervuar për produktet me konsistencë të provuar në cilësi të jashtëzakonshme.

Prodhuesit e ushqimit dhe pijeve dërgojnë produkte në vlerësimin iTQi për të marrë një mendim objektiv dhe konstruktiv mbi shijen e tyre. Ky certifikim i paanshëm është një mjet i fuqishëm për të:
• Prezentuar në mënyrë të besueshme cilësinë e produkteve të tyre dhe për të ndërtuar diferencimin në kategoritë e mbushura me treg.
• Vendosni cilësinë e produkteve të tyre me shpërndarësit dhe blerësit e mundshëm.
• Monitoron cilësinë e produktit dhe vazhdon të përtërihet gjatë viteve

Në fakt, shumë prodhues raportojnë rritje të konsiderueshme të shitjeve pas përdorimit të çmimit iTQi në paketimin e tyre dhe integrimin e çertifikimit të shijes në strategjinë e tyre të komunikimit.

Baby Boo