“Humbën jetën në rrethana të errëta” – Avni Dehari me poezi për dy djemtë e tij


Dy djemtë thotë Avni Dehari, humbën jetën në rrethana të errëta.

Sipas institucioneve kompetente, Arbënori bëri vetëvrasje duke rënë nga kati i gjashtë i banesës ku jetonte.

Ai ishte aktivist i Vetëvendosjes që nga formimi i saj, si anëtar i Sekretariatit për Media dhe Komunikim të Lëvizjes Vetëvendosje.

Por familjarët dhe ata që kanë njohur Arbënorin asnjëherë nuk e kanë pranuar këtë version, pasi kanë deklaruar se Arbënori nuk ka patur asnjë arsye për të kryer atë akt.

Edhe vdekja e Astritit, kishte ngjallur shumë pikëpyetje, pasi mënyra e vdekjes së tij ishte konsideruar e mistershme.

Por, Prokuroria Speciale e Kosovës ka thënë me 12 prill, 2022, se në raportin e pranuar nga Instituti i Mjekësisë Ligjore në Lozanë të Zvicrës, për rastin e Astrit Deharit, është thënë se analizat e ADN-së, nga objektet që kanë qenë në kontakt me të ndjerin, nuk kanë treguar profil të ADN-së përveçse të vetë atij.

Astrit Dehari ka vdekur më 5 nëntor të vitit 2016 teksa po mbahej në Qendrën e Paraburgimit në Prizren, si i dyshuar për sulmin ndaj ndërtesës së Kuvendit, në gusht të vitit 2016.

Baby Boo