Gruevski do të mund të udhëtojë në shtetet e BE-së?


Me statusin e ri që fitoi në Hungari, Nikolla Gruevski do të mund të udhëtojë lirshëm në vendet e Bashkimit Evropian, shkruan Fakte. Sipas direktivës së BE-së nga viti 2011, çdo person me status të azilantit në vendet e BE-së, brenda 5 viteve mund të lëvizë lirshëm në cilindo vend të Evropës.

Eurokomesari evropin për migracion, Dimitros Avramopulost, nuk është përgjigjur nëse rregullat për migrantët dhe azilantët tjerë në BE vlejnë edhe për statusin e Nikolla Gruevskit. Ndërkohë, autoritetet maqedonase vazhdojnë të bindin se ish kryeministri Gruevski do të kthehet të vuajë dënimin në Maqedoni.

Baby Boo