Grubi: Shumë shpejt do vendosim në funksion aeroplanët e vegjël “Canadair”


Zëvendëskryeministri i parë Grubi duke folur mbi situatën e zjarreve, i pyetur mbi kritikat ndaj Qeverisë është mos-shërbimi e aeroplanëve për shuarjen e zja*rrit dhe se a duhet dikush të bartë përgjegjësi mbi këtë, ai ka thënë se arsyeja e anulimit të tenderëve më heret ka qenë pikërisht çmimi i lartë.

“Procedura nuk është zgjatur, duhet të jetë e qartë për opinionin se një tender është shpallur dy herë por nuk ka qenë i suksesshëm sepse çmimet janë rritur ndjeshëm, më shumë se 50% të asaj që parashikohet në procedurën e tenderit dhe për këtë arsye ato dy tenderët që dështuan u publikuan në të vërtetë.

Por lajmi i fundit është se drejtori i Drejtorisë për mbrojtje dhe shpëtim ka nënshkruar tashmë një marrëveshje me autoritetet kroate për t’i shërbyer dy prej tyre dhe kam besim se kjo do të bëhet shpejt, pavarësisht faktit se çmimi është shumë më i lartë se sa ishte parashikuar ne tender”, ka thënë Grubi.
I pyetur më tej se pse nuk është vepruar me kohë paraprakisht, ai ka thënë se po veprohet në drejtim të rregullimit të procedurave.

“Kjo është arsyeja pse ishin dy procedura të tenderit, kjo është arsyeja pse ne filluam, ajo ishte ndërhyrë më parë por çmimi po ndryshonte vazhdimisht dhe ishte shumë më i lartë se mundësitë e parashikuara nga tenderi dhe ne vepruam, por për fat të keq zjarret filluan shumë shpejt në të gjitha vendet në të njëjtën kohë siç thashë edhe ju shihni që ka arrestime pothuajse çdo ditë të njerëzve që vënë zjarr dhe unë me të vërtetë nuk e kuptoj pse ata do ta bënin një gjë të tillë.

Por, ne po ndjekim një situatë dhe për momentin të gjitha pikat e nxehta në të gjithë vendin tonë janë nën kontroll. Kështu u bë, Qendra e Menaxhimit të Krizave dhe Drejtoria për Mbrojtjen dhe Shpëtimin dhe Ministria e Mbrojtjes dhe Ministria e Brendshme janë në detyrën e duhur, më duhet t’i lavdëroj të gjithë sepse të gjithë janë në terren dhe veprojnë dhe veçanërisht për të lavdëruar qytetarët në pikat e nxehta sepse edhe ata kanë treguar solidaritet dhe janë pjesë e të gjitha përpjekjeve”, ka thënë Grubi.

Baby Boo