Gruaja u detyrua të mbante maskë pasi dentisti ia shpërfytyroi fytyrën gjatë operacionit të paligjshëm të hundës

Një grua thotë se mban gjithmonë një maskë kur del nga shtëpia e saj ndërsa njerëzit e shikojnë pasi një dentist ia shpërfytyroi fytyrën me një ndërhyrje të gabuar dhe të paligjshme të hundës.

Elielma Carvalho Braga, 37 vjeç, donte të zvogëlonte madhësinë e vrimave të hundës pasi pa një reklamë në internet.

Ajo ndoqi një takim me dentistin në Aparecida de Goiania, Brazil, në qershor 2020, por mbeti me lëndime të tmerrshme në fytyrë kur mishi rreth hundës së saj filloi të fshikëza dhe kalbet.

Mjekët e diagnostikuan atë me nekrozë, e cila përshkruhet si vdekje e pakthyeshme e indeve të trupit. Ndodh kur shumë pak gjak rrjedh në inde.

Dentisti Igor Leonardo Soares Nascimento është akuzuar për shkaktimin e lëndimeve të rënda trupore dhe kryerjen e një operacioni të paligjshëm.

Dentisti ka pohuar se nekroza nuk është shkaktuar nga operacioni, por nga problemet ekzistuese shëndetësore që kishte Elielma.

Pavarësisht se i është nënshtruar 13 operacioneve korrigjuese, viktima thotë se ende vuan nga pasojat e operacionit të dështuar.

Ajo ka nevojë të përdorë dilatatorë në vrimat e hundës që të mund të marrë frymë dhe ka mbetur me një mbresë që mbulon pjesën më të madhe të fytyrës së saj.

Ajo tha për mediat lokale: “Më duhet ende të bëj operacione të tjera, por nuk e di se kur do të jetë e mundur. Dhe është e frikshme që t’i nënshtroheni më shumë operacioneve.”

Ajo aktualisht është në proces të paditjes së dentistit për 42,000 BRL (6,600 £) si kompensim për vuajtjet e saj.

Megjithatë, reduktimet e krahëve të hundës nuk janë në listën e procedurave të lejuara për kirurgët dentarë.

Një rezolutë e gushtit 2020 ndalon shprehimisht dentistët të kryejnë reduktime të krahëve të hundës.

Soares Nascimento tha në një deklaratë: “Unë kam qenë kirurg dentar për 20 vjet me specialitete të ndryshme brenda stomatologjisë.

Baby Boo