Goditjet nga koronavirusi: Bezos humbi 7 miliardë dollarë brenda një nate

Shqetësimet për koronavirusin kanë goditur tregjet e kapitalit në të gjithë botën, ku qindra miliarda dollarë të pasurisë së miliarderëve në botë në veprimet e kompanive janë fshirë vetëm muajve të fundit, raportojnë media amerikane.

Baby Boo

Bosi i Amazona-s Jeff Bezos humbi 7 miliardë dollarë në vetëm një seancë tregtare gjatë natës në tregun e aksioneve, dhe ka qenë “më i varfër” me më shumë se 18 miliardë dollarë muajt e fundit, njoftoi CNBC.

Drejtori i Përgjithshëm i Tesla-s Elon Musk, i cili shkroi se “paniku mbi koronavirusin është i pakuptimtë”, humbi 4 miliardë dollarë të aksioneve gjatë natës në tregun e aksioneve.

Si rezultat, humbja e saj në tregun e kapitalit në një muaj është rritur në më shumë se 12 miliardë dollarë.

Megjithatë, goditja më e madhe u morr nga shefi i LVMH, Bernard Arnault, i cili në janar, me një pasuri prej 110 miliardë dollarë, u bë njeriu i dytë më i pasur në botë, duke pasuar Bill Gates.

Arnault humbi gjashtë miliardë dollarë në tregun e aksioneve gjatë natës

Duke pasur parasysh se mallrat luksoze janë shumë të ndjeshme ndaj goditjeve ekonomike dhe të tregut të aksioneve, aksionet e LHVM janë zvogëluar për sa më shumë që 24 përqind që nga janari, duke sjellë humbjen e saj të përgjithshme të bursës në gati 30 miliardë dollarë në vetëm dy muaj.