Gjashtë çifte bashkëshortore në të njëjtën listë për këshilltarë në Ohër!


E Majta publikoi listën e kandidatëve për anëtarë të Këshillit në Komunën e Ohrit, e cila përmban emrat e 23 kandidatëve. Por ajo që bie në sy është se disa mbiemra të kandidatëve përsëriten dy herë, gjë që ngre pyetjen nëse ata janë anëtarë të së njëjtës familje.
Dojçiinoski – Dojçiinoska, Ilijoski – Ilijoska, Naumoski – Naumoska, Jovançev – Jovançeva janë vetëm disa nga mbiemrat që përsëriten, dhe Violeta Avramoska, e cila është bartëse e listës për “Fokus” konfirmon se ata janë çifte bashkëshortore.

“Ne kemi çifte të martuar, kandidatët tanë, të cilët meritonin të ishin në listë. Ne gjithashtu kemi kandidatë që janë aktivistë me të njëjtin mbiemër dhe nuk janë të afërm, ky është shembulli i Risteskit. Numri i çifteve -kandidate, kandidatë është gjashtë”, thotë Avramoska.
E pyetur nëse bashkëshortët do të hynin në këshill, a shihet si një hap që do të sillte produktivitet për qytetarët, apo mund të ketë efekte anësore në vendimmarrje, ajo është kategorike dhe pretendon se të gjithë aktivistët punojnë veçmas edhe pse janë të martuar.

“Të gjithë ata aktivistë punojnë veç e veç, secili me aftësitë e veta. Secila prej tyre kontribuoi në ndërtimin e degës në Ohër. Pavarësisht nëse janë çifte të martuara, natyrisht që puna e tyre në Këshill do të ishte produktive dhe nuk do të shkaktonte efekte anësore”, pohon Avramoska, duke shpjeguar se ata kanë disa juristë, profesorë asistentë në Fakultetin e Arkitekturës, studentë të mjekësisë dhe në Fakultet e Drejtësisë.

Nuk është hera e parë që çiftet e martuara konkurrojnë në listat e këshilltarëve dhe publiku kujton rastin e Sasho Nikollov, i cili në zgjedhjet e 2017 ishte bartës i një liste të pavarur në Negotinë, dhe në të cilën ai vuri djalin, vajzën dhe gruan e tij. Ai i tha Fokus në atë kohë se ishte krenar që anëtarët e familjes së tij ishin në mesin e kandidatëve.
“Kjo nuk është hera e parë që e caktoj gruan time Natalia në listën time të këshilltarëve të pavarur”, kishte thënë atëherë ai.

“Në vitin 2009, ajo ishte gjithashtu në listën time, si e fundit, me numrin 15, dhe për fat të mirë, unë u anëtarësova në Këshill. Kjo është arsyeja pse në këto zgjedhje, ne e vendosëm atë të fundit, për fat. Vajza dhe djali janë gjithashtu pjesë e listës, ne nuk vendosëm vetëm djalin më të madh, i cili ka profesionin e tij me të cilin është i zënë”, kishte theksuar Nikollov në 2017, por nuk arriti të fitojë vota të mjaftueshme dhe të hyjë në Këshill. Këtë vit ai kryeson listën e këshilltarëve të TMRO në Negotinë