Gati 5 milionë fuqi puntore mungesë Gjermanisë


Deri në fund të dekadës së ardhshme, Gjermania mund të ketë 4.9 milion punëtorë mungesë, dhe sipas gjitha gjasave ky deficit do ti kushton ekonomisë gjermane 525 miliardë euro, sipas një studimi nga kompania konsulente Korn / Ferry.

– Dëmi më i madh për mungesë për fuqi putore do të ju mungon kompanive në sektorin e shërbimeve, duke përfshirë sektorin financiar, ku 1.2 milion punëtorë mund të mungojnë deri në vitin 2030, tregojnë rezultatet e anketës.

Gjithashtu, ndikim të madh do ketë edhe industria mekanike, e cila është dega kryesore e eksportit të Gjermanisë./PaCensure

Baby Boo