FOTOT: Punëtorët gjejnë një qyp me flori në bodrumin e teatrit

Një qyp me flori është gjetur poshtë në bodrumin e Teatrit Cressoni në Como, Itali. Brenda tij gjendeshin monedhave të vjetra romake.

Ishin punëtorët që po prishnin ish teatrin Cressoni në Como të cilën gjetën qypin me monedha . “Ende nuk dimë detaje të rëndësisë historike dhe kulturore të gjetjes.

“Por kjo zonë po provon të jetë një thesar i vërtetë për arkeologjinë tonë, një zbulim që më mbush me krenari”-tha Ministri i Kulturës Alberto Bonisoli në një njoftim për shtyp.

Monedhat e gjetura janë transferuar në laboratorin e restaurimit Mibac në Milano, ku arkeologët dhe restauruesit do t’i shqyrtojnë ato.

Baby Boo