(FOTO)Fituesi i tenderit prej 35 milion euro nga Ministria e Shëndetësise në shoqërinë djalit të Sasho Mijalkov


Investigative Reporting Lab Macedonia sot botoi një fotografi të Aleksandar Jovanovski-Zhuti, menaxher i kompanisë që mori 35 milionë euro nga Ministria e Shëndetësisë, në shoqërinë e Jordan Mijalkov, biri i ish-drejtorit të DSK-së, Sasho Mijalkov.

Në foto janë-I vetmi aplikues për reagentë të tenderit për reagentë nga Ministria e Shëndetësisë në vlerë prej 35 milion euro Aleksandar Jovanovski – Juti (majtas) në shoqërinë e Ilija Tozija (ish-anëtare e administratës publike të llotarisë së shtetit dhe ndonjëherë menaxheri i kompanive Mijalkov (qendrore) dhe Jordan Mijalkov, i biri i Sasho Mijalkov (djathtas), shkroi nga Raportimi Hulumtues Maqedoni.Pa Censurë

Aleksandar Jovanovski është menaxheri i kompanisë “AHR LAB Import-Export DOOEL”, i cili ishte i vetmi aplikues për tenderin për prokurimin e pajisjeve dhe reagentëve për laboratorët e testimit të gjakut në Institucionet e Shëndetit Publik në të gjithë Maqedoninë dhe morën tenderin nga Ministria e Shëndetësisë në vlerë prej 35 milionë euro. Kompania është regjistruar vetëm katër muaj më parë dhe nuk ka përvojë në këtë fushë.

Baby Boo