Flet deputeti i luftës Hysni Shaqiri: Me këtë Ligj nuk realizohet ëndrra jonë për zyrtarizimin e Gjuhës Shqipe! (Video)


Në fillim të viteve 90-ta të shekullit të kaluar, Hysni Shaqiri tronditi opinionin maqedonas, kur tha se do të vijë një ditë kur këtu do të flitet shqip. Në vitin 2001, ai sërish tronditi opinionin, duke u bë deputeti i vetëm që doli në mal dhe veshi uniformën e UÇK-së. në vitin 2018, në një intervistë ekskluzive për Lajm.Tv, Shaqiri flet se a realizohet me ligjin për gjuhët ëndrra e tij për një Maqedoni ku flitet shqip, siç e pat paralajmëruar në vitet e 90-ta.
“Pjesërisht” është përgjigja e prerë e Shaqirit. Intervistën e plotë me “deputetin e luftës”, ku shtjellohen edhe shumë çështje tjera aktuale në Maqedoni, mund ta përcillni në videon më poshtë: (LAJM TV)