Filipçe: Vendimi për kufijtë, ….


Ministri i Shëndetësisë, Venko Filipçe në paraqitjen e tij të sotme njoftoi se Shqipëria, Mali i Zi dhe Kosova kanë dhënë pëlqim për hapjen e kufijve pa kushte, por që pritet vendimi i Bullgarisë dhe Serbisë, pas çka sipas tij do të vendosë edhe Maqedonia e Veriut.

Filipçe njoftoi se mbledhja e ardhshme mes qeverisë dhe autoriteteve shëndetësore është caktuar për javën e ardhshme, respektivisht për të hënën.

“Gjatë ditës së djeshme, ministrja e Shëndetësisë në Shqipëri, ministri i Malit të Zi dhe Kosovës kanë dhënë pëlqim, sipas informatave të tyre, se mund të hapen kufijtë në këtë rajon, presim reagimin e Ministrisë së SHëndetësisë në Serbi dhe Bullgari, pas çka do të marrim vendim gjatë mbledhjes së Komisionit dhe Shtabit. Mbledhja e ardhshme është caktuar për të hënën”, tha mes tjerash Filipçe.