Filipçe: Qytetarët nuk do të shkojnë në qytete tjera për analizat e gjakut


Centralizimi i laboratorëve mjekësorë dhe blerja e reagentëve do të arrijnë kursime prej disa milion euro për shtetin dhe do të ofrojnë kushte më të mira për pacientët, tha në konferencë shtypi ministri i Shëndetësisë Venko Filipçe, përcjell Telegrafi Maqedoni.

Ai vuri në dukje se projekti ka për qëllim vendosjen e modelit evropian dhe se ky sistem qendror blerës ka mbështetjen e Bankës Botërore.

Me operacionin e deritanishëm, theksoi ai, reagentët u hodhën për shkak të mungesës së eksperiencës së tyre dhe ekzistojnë analiza me kapacitet prej 400 deri në 800 analiza në orë në vendet ku nuk ka 30 deri në 50 analiza në ditë.

Ne po planifikojmë të rrisim numrin e përgjithshëm të aparateve prej rreth 120 dhe tetë laboratorëve qendrorë.