Filipçe: Ndërpritëm tenderin e reagentëve, kishte parregullësi në dokumentacion

Ministri i Shëndetësisë, Venko Filipçe në pres konferencën e sotme theksoi se për shkak të ekzistimit të disa parregullsive në dokumentacionet që tregoi vlerësimi i parë, vendosëm të ndërpresim procedurën tenderiale për blerjen e testeve dhe reagenteve për analiza biokimike, imunologjike dhe hematologjike.

Baby Boo

Ai tha se në tender është paraqitur vetëm një firmë dhe se në këtë periudhë intenzivisht është punuar për vlerësimin e ofertave.

“Gjatë periudhës së ardhshme do të vazhdojmë me zbatimin e planit për centralizim, dhe me këtë edhe me sigurimin e mbrojtjes më të madhe në pjesën e blerjeve”, tha Filipçe.

Ministri Filipçe ju bëri thirrje kompanive që punojnë në këtë sferë t’i ulin çmimet e reagentëve, pasi siç tha, ka pasur bisedime se vlera e tregut është më e vogël se ajo që shfrytëzohet për momentin.

Restorant Lumare