FIBA, rregulla të reja në basketboll nga 1 tetor


Këshilli Qëndror i FIBA-s, ka vendosur që të ndryshojë disa rregulla të basketbollit, të cilët do të hyjnë në fuqi nga 1 tetori. Përpos ndryshimeve në Federatën Ndërkombëtare të Basketbollit, ndryshime do të ketë ndryshime edhe në basketbollin amator dhe profesional amerikan. Bëhet djalë për detaje, të cilët do të ndihmojnë në shpejtimin e lojës së basketbollit, me qëllim që ky sport të jetë më atraktiv dhe më spektakolar. Një ndër ndryshimet është edhe akordimi i gabimit teknik. Në momentin që akordohet , do të ketë një gjuajtje të lirë, ndërsa pas dënimit, topi do ti dedikohet ekipit që e ka pasur në pronë, para se të akordohet gabimi teknik. Sipas rregullave aktuale, pas gabimit teknik, ekipi humb vetëm pronësimin e topit.

Baby Boo