Elita Masha: Ali Ahmeti meritor për votimin e ndryshimeve kushtetuese

Intelektualja Elita Masha ka komentuar votimin e ndryshimeve kushtetuese në parlamentin e Maqedonisë.

“Republika e Maqedonise se veriut eshte arritja dhe hapi i sigurt drejt intergrimit ne familjen e madhe te BE dhe NATO.

Pa dyshim eshte merite e njeriut qe sakrifikoi me shume se kater dekada ne sherbese te keti misioni, z.Ali Ahmeti dhe BDI-se, sigurisht dhe konatruktivitetit te opozites shqiptare ne sublimim te keti procesi dhe jo per fund por per rendesi te vecanti LAVDI DESHMOREVE te rene gjate konfliktit te armatosur te vitit 2001 i cili shpertheu si pasoje e keqtrajtimit te shqiptareve ndonse autokton ne keto troje por te eksplatuar si dhe krijimit te nje iluzioni tek bashkekombasit tone maqedonas per ekskluzivitet udheheqes dhe qeverises.

Kuptohet edhe pala tjeter duhet te ngris lavdi dhe kujtese per te renet ne kete konflikt, madje dhe per mercenaret fqinje me qellim qe e njejta te mos perseritet me kurre.

Kjo arritje historike nuk kerkon vetem krekosje dhe mirnjohje por pergjegjesi per te instaluar nje mentalitet te ri ne perjetimin e shtetit, ardhmerise sone te perbashket, politik berje dhe qeverisje europiane me demokraci funksionale.

GEZUAR DHE QOFT FILLIM I MBARE

#NATO&BE

#Ne shqiptaret, bijte e shekullit te ri”