Ekzekutohet një ushtar amerikan në Afganistan

Ushtria amerikane njoftoi se një pjesëtar i saj është vrarë në Afganistan, duke bërë që numri i ushtarëve amerikanë të vrarë në këtë vend të arrijë në nëntë vetëm gjatë këtij viti.

Sigma Doors

Përmes një deklarate për media, ushtria amerikane nuk ka dhënë detaje lidhur me identitetin e ushtarit të vrarë apo vendit se ku ka ndodhur vrasja.

Rreth 14 mijë ushtarë amerikanë momentalisht shërbejnë në Afganistan, vend ky ku SHBA-ja dhe NATO-ja formalisht kanë përfunduar misionin e tyre luftarak më 2014.

Forcat perëndimore që vazhdojnë të jenë në Afganistan, kryesisht trajnojnë dhe këshillojnë forcat e sigurisë afgane, të cilat po përballen me sulmet e kryengritësve talebanë dhe grupeve të tjera militante.

Muajt e fundit ndaj forcave ndërkombëtare janë kryer sulme nga forcat afgane. Më 3 nëntor, një ushtar amerikan u vra dhe një tjetër u plagos në kryeqytetin Kabul. Dy sulme të ngjashme ishin kryer në provincën Herat dhe Kandahar, përgjegjësinë për të cilat e kishin marrë talebanët.