Edhe Netflix rrit çmimet


Kostoja e shikimit të filmave dhe serialeve në Netflix do të rritet, pasi platforma e transmetimit rriti çmimet për abonentët në Mbretërinë e Bashkuar dhe Irlandë, për herë të dytë në më pak se 18 muaj.
Netflix, i cili ka rreth 14 milionë abonentë në Mbretërinë e Bashkuar dhe 600,000 në Irlandë, do të rrisë çmimin e paketës së tij më të njohur, e cila ofron shikim të njëkohshëm në dy ekrane, HD dhe mundësinë për të shkarkuar shfaqje dhe filma në dy pajisje – në 13,99 euro në muaj.

Platforma gjithashtu po rrit çmimin e paketës së saj bazë për herë të parë në një dekadë. Plani i nivelit fillestar, i cili lejon shikuesit të shikojnë vetëm një ekran në të njëjtën kohë dhe të shkarkojnë në një pajisje, do të rritet me 1 euro në muaj – në 6,99 euro.

Kostoja e planit premium të Netflix, i cili lejon që Netflix të shikohet në deri në katër ekrane të ndryshme në të njëjtën kohë dhe të shkarkohet deri në katër pajisje, do të rritet me 2 euro në muaj – në 19,99 euro në muaj.
Në Irlandë plani bazë do të rritet nga 7,99 në 8,99 euro, paketa standarde do të rritet nga 12,99 në 14,99 euro dhe niveli premium do të rritet nga 17,99 në 20,99 euro.

Rritjet e çmimeve, që pritej pas një rritjeje të madhe për abonentët e saj në SHBA në janar, do të hyjnë në fuqi menjëherë për abonentët e rinj. Abonentët ekzistues do të marrin njoftim 30 ditë me email, në varësi të ciklit të tyre të faturimit, raporton Guardian, transmeton Klankosova.tv.

Netflix tha se rritjet ishin kosto e pashmangshme, e lidhur me përmbajtjen e re për shikuesit, mes konkurrencës në rritje nga rivalët duke përfshirë Prime Video të Amazon, Disney + dhe HBO Max.
Mbretëria e Bashkuar është baza më e madhe e prodhimit të Netflix për shfaqje televizive dhe filma jashtë SHBA-së me një shpenzim vjetor të përmbajtjes prej 1 miliard dollarësh.

Baby Boo