E vetmja rrugë është dija! Si arriti shqiptarja të punësohej në universitetin ku u diplomua në Paris

Lorenca Bejko prej 5 vitesh është larguar jashtë Shqipërisë pas diplomimit për të drejtë penale në Fakultetin e Drejtësisë në Tiranë. Ajo u nxit të vazhdonte formimin akademik në Francë.

“E dua punën kërkimore dhe ndaj bëra një master të dytë në universitetin e Gronoblës për të drejtë civile dhe më pas vazhdova studimet doktorale për diplomaci dhe marrëdhënie ndërkombëtare. Kisha dy mentor shumë motivues dhe ia dola me sukses të diplomohesh me në fokus të drejtën europiane e më konkretisht për rrugëtimin e Shqipërisë drejt BE-së”- tha Dr. Lorenca Bejko- pedagoge.
ADVERTISING

Fillimisht, Lori u përball me një sistem arsimor dhe mendësi të studentëve parisienë ndryshe nga ç’kishte parë në Shqipëri.

Baby Boo