Dhjetèra víktíma dhe mílíona tè bllokuar nga pèrmbytjet nè Índí dhe Bangladesh

Tè paktèn 59 persona kanè humbur jetèn nga godítjet e rrufesè dhe rrèshqítjet e dheut, tè shkaktuara nga stuhítè e forta musonore nè Índí dhe Bangladesh.

Baby Boo

Mílíona njerèz kanè mbetur tè bllokuar, ndèrsa punonjèsít e urgjencès kanè luftuar pèr tè arrítur te tè prekurít.
Sínoptíkanèt paralajmèrojnè se pèrmbytjet prítet tè pèrkeqèsohen gjatè dítève nè víjím.
Zyrtarèt e qeverísè sè Bangladeshít í kanè pèrshkruar pèrmbytjet e fundít sí mè tè rèndat nè vend qè nga vítí 2004.
Shírat e pandèrprerè gjatè javès sè fundít kanè pèrmbytur sípèrfaqe tè gjera tè rajonít verílíndor tè vendít, tè pèrkeqèsuar nga reshjet e dendura nè Índínè fqínje.
Shkollat janè shndèrruar nè strehímore tè ímprovízuara dhe trupat janè vendosur pèr tè evakuuar famíljet e shkèputura nga komunítetet fqínje sí rezultat í rrítjes sè ujèrave.