Del para gjykatës në Britani, shqiptari që trafikoi 8 persona. Emri


Një trafikant shqiptar që u përpoq të kalonte kanalin midis Francës dhe Anglisë, në kushte një të ftohti të madh, me tetë persona në një anije, ka dalë para gjykatës në Britani.

Afrim Xhekaliu, 40 vjeç, kishte planifikuar të dërgonte ilegalisht shtatë burra dhe një grua në Britaninë e Madhe, u tha mësua para jurisë.

Gjykata e Crown Lewes dje dëgjoi Xhekaliu, i cili udhëtonte për në Shqipëri nga Gatwick para se të nisej për në Bruksel dhe Francë për të hipur në anije për t’u kthyer në Britani të Madhe.

Të nëntë personat në bordin e anijes kishin pasaporta ose karta identiteti shqiptare.

Xhekaliu ishte i vetmi i veshur me mjete shpëtimi dhe kundër të ftohtit kur u gjetën jashtë bregut të Sussex, u mësua para gjykatës.

Kur u shpëtuan, ata nuk kishin dokumente dhe, me përjashtim të të pandehurit, të gjithë ishin deportuar ose po kërkonin azil. Më 31 janar, kishte një numër prej 999 thirrjeve të bëra nga kjo anije. Kjo varkë ishte në një gjendje të vështirë. I pandehuri ishte ulur më pranë kontrollit.

Kur u arrestua, dhe sipas shpjegimeve të Xhekaliut, NCA-ja e dyshonte atë për sjelljen e njerëzve në Mbretërinë e Bashkuar në mënyrë të paligjshme.

Shqiptari, i cili jeton në Barnet, Londër, me partnerin e tij për disa vjet, nuk ishte thjesht një pasagjer tjetër në anije.

Mesazhet dhe figurat e gjetura në shfaqjen e tij të telefonisë celulare, tregonin se ai po bënte kërkime për të lehtësuar hyrjen e tetë personave të tjerëve në Britani të Madhe.

Detectives gjetën bileta avioni nga Londra në Tiranë dhe kryeqytetin shqiptar në Bruksel, në ditët përpara se anija të largohet nga Franca.

Xhekaliu mohon shkeljet e ligjit të emigracionit duke përfshirë lehtësimin e sjelljes së paligjshme të të tjerëve në Mbretërinë e Bashkuar.

Gjykimi i rastit vazhdon

Baby Boo