Dallimi mes Obamës dhe Trumpit: Si i paralajmëroi dhe i përgatiti amerikanët për një pandemi ish-presidenti?

Pamjet e fundit që janë shfaqur në internet tregojnë ish Presidentin amerikan, Barack Obama, duke i dhënë një mënyrë të qartë dhe koncize që Shtetet e Bashkuara të luftojnë në mënyrë efektive një pandemi – në vitin 2014

Baby Boo

Ndërsa Donald Trump vazhdon të heqë fajin për përhapjen e koronavirusit në SHBA, do të duket se paraardhësi i tij tashmë kishte një plan në vend për të luftuar sëmundjet shumë ngjitëse.

Gjatë një fjalimi në Dhjetor 2014, jo shumë kohë pasi kriza e Ebolës kërcënoi të përfshijë globin në botë, Obama foli në Institutin Kombëtar të Shëndetësisë dhe vlerësoi punën e tyre në parandalimin e asaj krize të veçantë shëndetësore.

Në fjalimin e tij, i cili ishte gjithashtu një lutje që senati të kalojë përmes një projekt-ligji financimi, Presidenti i atëhershëm theksoi rëndësinë e ekzistimit të një infrastrukture për të gjithë botën, në rast se një lloj i ri i gripit do të shfaqet ndonjëherë.