“Charlie Hebdo”, ironi të rëndë me shembjen e urës në Itali

Ironi makabre ajo e të përjavshmes satirike franceze “Charlie Habdo” mbi shembjen e orës “Morandi” në Itali pak ditë më parë.

Në një sfond të verdhë shfaqet më këtë kopertinë karikatura e urës shembur mes të cilës një makinë e shkatërruar nga gërmadhat me titullin “Ndërtuar nga italianët,… e pastruar nga emigrantët.”

Ndaj saj ka reaguar zëvendës/ministri italian i transportit Ediardo Rixi, i cili në profilin e tij në Facebook shkruan: “Revista franceze Charlie Hebdo është e paturpshme dhe kapërcen çdo limit të shijes së keqe. E kjo është satirë? Për mua ka vetëm një fjalë; shpifësirë”. Nuk është hera e parë që Italia është vënë nën shënjestrën e satirës së revistës franceze./Pacensure

Baby Boo