Çfarë duhet të bëni nëse iu ngrihet freni i parkimit të veturës shkaku i të ftohtit?

Shumica e shoferëve do të vendosin frenin e parkimit kur ndalojnë veturën. Shumë prej tyre nuk kanë mundësi t’i lënë automjetet e tyre në garazhe dhe kushtet e motit (jo) duhet të merren parasysh jashtë.
Një prej tyre janë temperaturat e ulëta në dimër, i cili krijon shumë probleme – për shembull, mund t’ju ngrijë frenat e dorës. Ndonjëherë kablloja e frenave të parkimit ngrin dhe mekanizmi që mban rrotat, do të thotë sipërfaqja e veshjes së frenave dhe disku, gjithashtu mund të ngrijë.

Baby Boo

Do të ndjeni ngrirjen e frenave nëse e ktheni levën e frenave pa rezistencë më të madhe, ose nëse ndjeni se tensioni në levë të frenimit është zbutur.
Thjesht, vozitni ngadalë (por vërtet ngadalë), përpara dhe mbrapa. Disa centimetra – për të mos dëmtuar sistemin e frenave. Përsëriteni këtë disa herë.

Nëse frena nuk lëshohet, gjeni kordonin zgjatues dhe lidhni tharësen e flokëve me të. Drejtojeni ajrin e ngrohtë në rrotat e mbajtura nga frena – zakonisht është çifti i pasmë dhe kjo duhet të jetë e mjaftueshme për të liruar kapjen e akullit.