Belgjika u bëri thirrje shqiptarëve të mos kërkojnë azil në këtë vend


Sekretari i Shtetit i Belgjikës për azil dhe Migracionin, Teo Franken, u bëri thirrje shqiptarëve që udhëtojnë nëvendin e tij për të ndaluar kërkesën për azil sepse ato do të refuzohen.
Thirrja u bë gjatë vizitës së djeshme në Tiranë, njoftojnë sot mediat lokale.

Jeni të mirëpritur të studioni, të punoni, të vizitoni familjet tuaja, ta vizitoni Brukselin dhe Brizh, por mos kërkoni azil.

ttp://www.pacensure.com/2018/04/17/i-riu-nga-tetova-pershkruan-rrugetimin-e-tij-per-ne-kampin-e-azilanteve-pse-ai-po-kthehet/
Belgjika nuk është një minierë ari, nuk rrjedhin nga çeshmat qumësht dhe mjalt tha Franken.
Ai paralajmëroi se kushdo që hyri ilegalisht në Belgjikë do të dëbohet menjëherë.

Sekretari shtetëror rikujtoi se Shqipëria është një “vend i sigurtë”dhe sipas të dhënave më të fundit të Eurostat,vetëm 5% e apikantëe shqiptarë  azil në BE janë miratuar.