Azizi i Besës për anketën e “Institutit Arbër Xhaferi”: Mashtrim i dyfishtë i BDI-së dhe ASH-së

Shkruan Adnan Azizi, sekretar organizativ i Lëvizjes Besa.

Mashtrimi i dyfishtë BDI-ASH!

Kush din të lexojë mes rreshtash mesazhet politike që ka nxjerë Instituti Arbër Xhaferi nuk do shumë zgjuarësi për të arritur konstatimin se BDI tani po përdor si instrument ASH-në dhe institutet që kontrollon ASH-ja për ta kamufluar krizën e brendshme që e çon drejt humnerës dhe përfundimit të epokës së BDI-së.

Me sondazhet e famshme që demek edhe po të përgjysmohet BDI me shkëputjen e Grupit të Zjarrit, BDI sërish do të ngelet e para tek shqiptarët dhe se aty afër saj do ta ketë ASH-në si paterica që do mundohet ta mbajë në këmbë BDI-në.
Binomi BDI-ASH që dikur bashkëpunonin dhe kurdiste sondazhe fshehurazi kundër Lëvizjes BESA sot po e bëjnë publikisht, dikur njëra në pozitë e tjetri në opozitë tani ne frontin e perbashket kunder Levizjes Besa mundohen famën dhe rejtingun ta ngrisin me sondazhe të këtilla imagjinare që për çdo muaj apo javë perseritet e njejta qe lansonin sondazhe para zgjedhjeve lokale duke e rradhitur BDI-në në Tetovë me 23%, ASH 17 %, PDSH 5% dhe Lëvizjen BESA me 2% ja huqën matematikës sondazhiste e kancelarike totalisht!

Saherë që Levizja BESA shënon rritje në terren, BDI dhe tashmë partneri i njohur i tyre ASH, mundohen të bëjnë sondazhe të improvizuara kinse BDI është e pamposhtur dhe se BESA nuk ja del dot kundër BDI!
Është për të ardhur keq se si një parti deri dje opozitare që nuk la gjë pa thënë e pa sharë BDI-në të shndërrohet në avokat dhe servis për manipulimin e opinionit që bën BDI me PR dhe sondazhe fiktive.

Ne si Levizja BESA e kemi të qartë se si fitohet dhe si mundet BDI, e dimë qartë formulën dhe strategjinë, rrugën dhe adresën e fitores ( populli ), por dijeni se juve ASH dhe BDI nuk do të ju bëjnë derman këto lloj sondazhe iluzionare, sepse edhe mileti ka arritur pjekuri dhe ben sondazhet e veta politike dhe nuk i ha mashtrimet që ju mundoheni t’ua servoni!

Nuk kemi keqardhje për sondazhet fiktive të dëshirave të juaja, por nga e gjithë kjo marrëzi e paturpësi është se këtë Institut po e keqpërdorni me emrin e të ndjerit Arbër Xhaferri ndjesë pastë, i cili fatkeqësisht ndonëse edhe fatmirësisht nuk është gjallë për të parë e për të ndëgjuar se çfarë devijimesh kanë bërë këta që thirren në emrin e tij duke ia trazuar kockat në varë për interesat e ulta të dikujt që ka shitur kauzën e Arben Xhaferrit për pozitë, karrierë apo para që ua ofroi pushteti.

Baby Boo