Arifi: Presim tejkalim të shpejtë të problemit me furnizimin e ujit


“Dëmtimi i sërishëm i rrjetit të furnizimit me ujë për shkak të rrëshqitjes së dheut në Malin Sharr është me shkallë më të vogël nga muaji shkurt”.
Këtë e theksoi sot kryetarja e Tetovës, Teuta Arifi në takim me gazetarët pasi dje u dëmtua sistemi i furnizimit me ujë dhe u vendosën kufizime në furnizimin me ujë. Ajo pret tejkalim më të shpejtë të problemit.

“Jemi informuar nga ana e NPK se pasi kemi më shumë tërmete jo shumë larg rajonit tonë, një pjesë ose zonë e Malit Sharr ku ka më shumë rrëshqitje dheu, një depërtim i tillë në vendin ku është tubacioni. Këtë herë problemet që janë krijuar janë në një shkallë më të vogël. Presim që nëse ka kushte klimatike sepse është një terren i vështirë, gjërat do të bëhen”, tha Arifi.

Në pyetje të gazetarëve nëse për shkak të problemeve të shpeshta me sistemin e ri të furnizimit me ujë, do të analizohet ndërtimi, Arifi tha se këshilli mbikëqyrës i ka të gjitha përgjigjet.
“Kur është punuar ka pasur këshill mbikëqyrës kush ka kontrolluar dhe kush është përgjegjës. Ne u kemi kërkuar atyre që t’i përgjigjen më shumë pyetjeve që ne presim. Gjithashtu, deri para një muaji, nuk kemi pasur ndonjë problem të ngjashëm dhe përgjigjet që marrim nga ata që punojnë në terren është se ne po punojmë në të vërtetë për shkak të paqëndrueshmërisë së vendit një muaj e gjysmë më parë”, tha Arifi.

Që nga dita e djeshme, për shkak të dëmtimit të një tubi uji në zonën e Leshnicës me madhësi fi-500 Tetovë, ajo humbi një prurje prej 150 litra ujë në sekondë. Për të lehtësuar këtë situatë, ndërmarrja publike komunale e Tetovës nisi dhe aktivizoi të katër puset në qytet, por futi kufizime në tre periudha prej 24 orësh me një kohëzgjatje të përgjithshme prej 11 orë e 30 minuta.