Ankohet Apasiev: Persona të njëjta regjistrohen edhe në Maqedoni edhe në diasporë


Kryetari i partisë “E majta”, Dimitar Apasiev, pesë ditë para përfundimit të regjistrimit të popullsisë thotë se po ndodh regjistrim i dyfishtë, përkatësisht persona të regjistruar jashtë vendit mund të regjistrohen edhe në Maqedoni.

“Persona të cilët janë regjistruar në prill, tani janë kthyer dhe regjistrohen për herë të dytë. Sitemi nuk i jep të regjistruar. Njeriu është regjistruar në Austri, tani në shtëpi gruaja e tij sërish e regjistron sikur të jetë këtu. Familjen e shpërngulur në Zvcicër para disa viteve i regjistron gjyshi sikur të jenë këtu”, shkroi Apasiev.

Ai shton se plani për falsifikimin e regjistrimit të popullsisë ka dështuar.
“S’kanë kohë të na kërcënohen me dënime, as t’i regjistrojnë për shkak se do të pranojnë se qindra mijëra maqedonas kanë refuzuar të regjistrohen”, tha mes tjerash Apasiev