Analisti Ahmeti: Një shkrim kundër Turqisë

Publicisti, historiani dhe politikologu Xhemal Ahmeti, sot publikoi një apel në facebook që kërkon vëmendje.

Ky është statusi i Xhemal Ahmetit:

SHPËRNDAJE SIKUR TË ISHTE PROGRAM DHE APEL

Jashtë Turqia nga sferat shqiptare, majftojnë ambasadat

1. Jashtë TIKA nga Kosova dhe trojet shqiptare.

2. Jashtë partitë që financohen nga Erdogani.

3. Bojkotim mediave që paguhen dhe promovojnë këtë vijë.

4. Jashtë Turqia nga shkollat shqipe.

5. Jashtë Diyaneti nga xhamitë shqiptare.

6. Jashtë instrumentalizimi i institucioneve të shtetit nga gylenizmi anadollak ose erdoganizmi antiperendimor.

7. Nuk duan shqiptarët orienetim ruso-serbo-greko-turk!

Turqia me politikën e saj destruktive antishqiprtare bën shumë dëm. Larg saj! Duart larg nga kulturosfera shqiptare. Qeveria erdoganeske natën paguan ISISin ditën sajon puçe dhe vret ata që duan lirinë. Leni shtetet dhe shoqëritë shqiptare të jeni ashtu siç deklarohen- shqiptare. Sikter!

Nuk duam miq tiranë që vrasin edhe të vetët me mijëra, qindra mijë e miliona. Jemi popull i lirisë dhe të drejtave të njeriut! Jemi në Europë dhe bërthama e saj! Nga thirrja shihet se filozofi dhe publicisti shqiptar tenton ta krijojë një antidiksurs duke shpaluar rrugën shqiptare që nuk mund të jetë komaptibile me atë neoosmane të Erdoganit dhe varësve të tij në Ballkan.

Xhemal Ahmeti njihet si njeri me ndikim shumë të madh sidomos në Kosovë dhe viset tjera shqiptare. Kjo kampanjë e tij me siguris se do të ndikojë shumë që qeveritë shqiptare të rimendojnë stretgjinë e tyre të alenacave. Siodomos kur tash Turqia shpaloi kartat e saj Serbinë ta kosniderojnë fuqinë kryesore të Ballkanit

Baby Boo