Ali Ahmeti emëron koordinator edhe në Saraj – Rafis Aliti merr përgjegjësinë


Lideri i Bashkimit Demokratik për Integrim, në kuadër të kompetencave të veta statutore, e ka caktuar Rafis Alitin si koordinator për degën e BDI në Saraj, mëson Bild.

Pas emërimit të koordoninatorit në Çair Bujar Osmani, vendimi i vet kreut integrist Ali Ahmeti mirret me qëllim “për t’i koordinuar proceset politike të BDI në Saraj në këtë fazë”.

Ky vendim i Ahmetit vjen pas një suksesit të arrirë në Çair ku e gjithë struktura lokale u vetorganizua në mungesë të degës së BDI dhe organizoi takime me këshillat vendorë dhe tubimin e madh në Çair me 20 mars pa pjesëmarrjen e kryetarit të degës dhe kryetarit të komunës.

Këto vendime kontestohen nga një grup i vogël në BDI si Izet Mexhiti, Musa Xhaferi, Blerim Bexheti, Visar Ganiu dhe Nevzat Bejta bashkë me disa ndjekës të tyre.