Ademi: Diaspora të identifikohet me shtetin, jo me partinë

“Mjaft ishin 27 vjet ndarje. Diaspora duhet të identifikohet me shtetit, e jo me partinë, siç ka qenë në 11 vitet e fundit që janë keqpërdorur dhe shfrytëzuar për qëllime politike”.

Këtë sot e theksoi ministri pa resor i angazhuar për diasporën, Edmond Ademi, në promovimin e tre projekteve të reja të Agjencisë së emigrimit: udhëzues për emigrantët, mësimin e gjuhës amtare dhe web-faqe, përcjell Telegrafi Maqedoni.

Ai tha se është shumë e rëndësishme roli i Agjencisë dhe se procesi për bashkëpunim me ta duhet të vazhdojë edhe në të ardhmen, sidomos tani siç tha, kur Maqedonia është kthyer në rrugën evropiane.

Edmond Ademi shtoi se “udhëzuesi për emigrantët” është i qartë dhe i shkurtë dhe do t’ju ndihmojë atyre për të drejtat.

Ndërsa theksoi se web-faqja do të bëhet dritare e vërtet për gjuhën amtare për të shpërngulurit nga Maqedonia./Telegrafi

Baby Boo