A e dini si përhapen mikrobet?


Para se të mësoni për teknikën e duhur për larjen e duarve të fëmijëve tuaj, është e rëndësishme të kuptoni mënyrat se si mikrobet mund të përhapen. Këtu janë mënyrat më të zakonshme në të cilat mikrobet e rre*zikshme përhapen tek fëmija juaj përmes prekjes.

Prekja e sipërfaqeve të ndyra është mënyra më e zakonshme që mikrobet mund të përhapen tek fëmija juaj. Dhe nuk janë vetëm dyshemetë! Sipërfaqet e zakonshme si kompjuterat, pajisjet e banjës, (madje edhe dorezat e dyerve!), E kështu me radhë, të cilat ndahen nga shumë individë, mund të bëhen terren për mikrobe.

Të luash në papastërti është një tjetër aktivitet i preferuar i fëmijëve që shkakton përhapjen e mikrobeve. Kjo është veçanërisht e keqe për shkak të sasisë së përbërësve jo higjienikë me të cilët ekspozohet papastërtia që luajnë fëmijët.
Nëse fëmija juaj është ende i veshur me pelena, ai mund të drejtojë duart mbi dhe brenda pelenave të tij, të cilat janë të ndyra dhe mund të jenë burim i mikrobeve që hyjnë në trupin e tij.
Mikrobet përhapen zakonisht kur fëmija juaj prek dikë që është i sëmurë ose do të sëmuret.

Bakteret e këqija janë rreth e rrotull fëmijës tuaj, madje edhe në ushqim. Nëse fëmija juaj prek ushqim të keq ose ujë, këto baktere mund ta kontaminojnë atë gjithashtu.
Ekspozimi ndaj mikrobeve dhe baktereve mund të ndodhë përmes djersës. Fëmija juaj mund të kontraktojë sëmundje duke prekur djersën tuaj, apo edhe djersën e tij, që është ndotur nga mikrobet që vijnë nga ajri.

Baby Boo