A do të të jap dorëheqje Zaev?!

Kryeministri Zoran Zaev sot për “Radio Kanal 77” foli për intervistën e dhënë për agjensinë Bullgare “BGNES”. Ai thotë se nuk pendohet për ato që tha dhe vëren se intervista ishte menduar për opinionin bullgar.
“Çështjet e identitetit janë çështje për të cilat Zaev dhe askush nuk do të negociojë. Perdja e Hekurt 48-vjeçare është ngritur midis Jugosllavisë dhe Bullgarisë. Për shkak të politikave. Unë si banor i Stumicës, mbaj mend betimin pas kësaj. Për t’i afruar kombet më pranë.

Administrata në Bullgari ishte atëherë qeveria në Bullgari, vendosi të bashkohet me Rajhun e Tretë, ata nuk i pyetën njerëzit. Në vend të “okupatorit fashist bullgar”, “dora fashiste bullgare”, ne duhet t’i zëvendësojmë me “fashist”. Udhëheqësit duhet të drejtojnë, nuk pendohem për atë që thashë.

E di që po hedh hapat e parë në krijimin e një miqësie. Më lejoni të jem i qartë: intervista u dha për të punuar pozitivisht në Bullgari. Borissov gjithashtu shpesh kritikohet në vendin e tij sepse ai flet hapur për popullin dhe gjuhën maqedonase. Liderët që nuk bëjnë kalkulime dhe nuk e vendosin karrierën e tyre politike në radhë të parë”, thotë Zaev.
Në lidhje me çështjen e vetos bullgare, Zaev beson se ka kohë për marrëveshje, por është e qartë se fqinji ynë lindor do të bllokojë integrimin evropian të Maqedonisë.
“Unë nuk kam në plan të jap dorëheqje nëse marrim veton”, tha ai.

Baby Boo