1 milion shqiptarë në Maqedoni ,ja statistika


Referendumi i shqiptarëve në Iliridë IRJM u realizua në një atmosferë impozante dhe solemne.Pothuajse i gjithë populli shqiptar, iu përgjigj thirrjes plebicitare duke shpresuar se kjo është zgjidhja më e mirë.Nga gjithsej 383,539 votues të, përfshirë si listën e votuesve, votuan për autonomi 360,928 ose 92.0%, ndërsa 57 votues, nga ata që dolën në votime votuan kundër.
Ajo që mbetet për hulumtuar është fakti se në 1992 ishin të regjistruar rreth 400 qind mijë vitues shqiptarë. Shtrohet pyetja sa shqiptarë jetojnë në Maqedoni, nëse shtojmë numrin e shqiptarëve nën moshën 18 vjeçare? Gjithashtu pas 26 viteve numri shqiptarëve është rritur dukshëm. Jo rastësisht vonohet regjistrimi për faktin se shqiptarët janë rreth 1 milion në Maqedoni. /INA/

Baby Boo