Zvicra zëvendëson Norvegjinë, vendi më i mirë për pensionerët

Norvegjia, e cili dy vjet me radhë udhëhoqi listën e Indeksit Global të daljes në pension (GRI) e Natixis Investment Managers, këtë vit ajo mezi zuri vendin e tretë, pas Zvicrës dhe Islandës, përcjell albinfo.ch.

Vendin e parë figuron Zvicër është për shkak të notës së lartë në kategorinë e cilësisë së jetës, falë përmirësimit të cilësisë së ajrit në vend dhe faktorëve të tjerë të mjedisit, financave të qëndrueshme dhe shëndetit të mirë.

Rënia e mprehtë në sferën financiare është arsyeja pse Norvegjia ka rënë në vendin e tretë në renditje.

Suedia merr vendin e katërt në tabelë, dhe Zelanda e Re është në të pestën.

Irlanda hyn në krye të dhjetë për herë të parë.

Ndër dhjetë të lartë të pensionistëve më të mirë në botë janë Danimarka, Kanadaja dhe Holanda.

Baby Boo