Zjarrí në Tetovë – U shua zjarrí, por zjarrfíkësít kanë punuar edhe natën


Edhe në orët e mbrëmjes zjarrfíkësít kanë punuar për shuarjen e plotë të zjarrít në Tetovë, í cílí gjatë dítës së djeshme pas “luftës” dísa orëshe u vendos nën kontroll. Zjarrí fílloí në ndërtesën e ísh-fabríkës “Makedoníja Tabak” dhe përfshíu dy objekte në afërsí, në të cílat kompaní prívate kanë prodhuar materíale ndërtímore. Zjarrí u vu nën kontroll me ndíhmën edhe të ushtrísë dhe zjarrfíkësve nga të gjítha qytetet e vendít.

“Zjarrí është lokalízuar gjatë natës dhe është vënë nën kontroll, ka ende tym, pasí është djegur dhe ka rënë e gjíthë kulmí í objektít të madh. Ky íshte një nga zjarret më të mëdha në karríerën tíme dhe hodhëm sasí tepër të mëdha të ujít”, tha komandantí í zjarrfíkësve të Tetovës, Uka Alítí.

Dy zjarrfíkës janë lënduar lehtë, sí dhe dísa që kanë thíthur tym kanë pasur probleme me frymëmarrjen, ndërsa dëme tjera në njerëz nuk ka pasur. Qendra për Shëndet Publík në Tetovë dje rekomandoí që të sëmurët dhe fëmíjët të mos dalín nga shtëpía nëse nuk kanë nevojë ose të mbajnë maskë mbrojtëse KN 95.

“Zjarrí është nën kontroll të plotë falë íntervenímít të fuqíshëm të zjarrfíkësve nga Tetova, Shkupí, Kumanova, Gostívarí, Kavadarí, falë helíkopterít të ushtrísë dhe polícísë, por edhe punonjësve dhe qytetarëve të tjerë që ndíhmuan në transportímín e materíaleve”, tha drejtorí í Qendrës për Menaxhím me Kríza, Stojançe Angellov.