Ziberi: Në varrimin e një të ndjeri me Covid 19 ka pasur 200 persona, familja nuk dëshiron të testohet


Drejtori i Institutit të Shëndetit Publik në Shkup, Arben Ziberi, tha për “Slloboden Peçat” se familja e të ndjerit, i cili vdiq në një klinikë private dhe u varros me zakonet fetare dhe popullore dhe jo pas një protokolli për Kovid 19, megjithëse skeptri i tij i vdekjes ishte pozitive, nuk dëshironte të bashkëpunonte me epidemiologët dhe të testohej, megjithëse ishin rreth 200 njerëz të pranishëm në varrosjen.

Ai shtoi se tetë anëtarë të stafit mjekësor të spitalit privat ishin në izolim për shkak të kontaktit me pacientin i cili vdiq e që ishte diagnostikuar me praninë e Covid 19.

“Në funeral ishin 200 persona. Asnjë prej tyre nuk është testuar apo i izoluar”, tha Ziberi.

Baby Boo