Zbulohet se përkrenarja e Skenderbeut ka ngjashmëri me atë të mbretit Pirro!

Përkrenarja e Skënderbeut është bërë prej metali të bardhë, të stolisur me një shirit të veshur me ar. Në majë të saj rri mbi kokën e një dhi prej bronzi, e veshur me ari. Pjesa e poshtme mban një shirit bakri (përkthyer: Jezu Krisht beko [Skënderbeun], Princin e Matit, Mbret të Epirit).

Mendohet se shiriti i bakrit me monogram është vepër e pasardhësve të Skënderbeut dhe është vendosur atje prej tyre, pasi Skënderbeu nuk kishte asnjë titull tjetër përveç “Zot i Shqipërisë”. Duhet thënë megjithatë se përkthimi i saktë latin i Regi është Mbretëria pasi që është Rex që i referohet Mbretit.

Ky mendim bie dakord me punën e Marin Barletit i cili shkruan: “Kur njerëzit i shihnin të gjithë këta njerëz të rinj e trima rreth Skënderbeut, atëherë nuk ishte e vështirë të besohej se ushtritë e sulltanit Muratit u mposhtën nga shqiptarët.

Në të vërtetë, kohët kur ylli i maqedonas shkëlqeu shkëlqyeshëm ishte kthyer, ashtu siç dukeshin në ato kohë të harruara të Pirros dhe Aleksandrit “.Me kërkesë të qeverisë shqiptare para Luftës së Dytë Botërore, një kopje identike e përkrenares së Skënderbeut qëndron tani në Muzeun Kombëtar të Tiranës, Shqipëri. Kopja u prodhua nga një mjeshtër i talentuar austriak në 1937.