Zaev-Varhelyi: Rruga evropiane është e rëndësishme edhe për Maqedoninë e Veriut edhe BE-në

Disa tema ishin në qendër të bisedës mes Kryeministrit Zoran Zaev dhe Komisionerit të Zgjerimit të BE-së Oliver Varhelyi. Ata realizuan një takim sot në Shkup.
Kryeministri Zoran Zaev njoftoi se në takim u bisedua për Planin e Investimeve Ekonomike dhe integrimin evropian të Maqedonisë së Veriut.

“Biseduam hapur për disa tema të tilla si Plani i Investimeve Ekonomike, i cili është një impuls vërtet i fortë pozitiv për ne, për projekte specifike që do të shpallen deri në fund të vitit. Një nga temat e bisedës ishin përgatitjet që na paraprijnë për Samitin e ardhshëm të Ballkanit Perëndimor në Slloveni javën e ardhshme, ku do të kemi një hapësirë ​​të madhe për diskutim të përbashkët. Rruga evropiane është e rëndësishme për të dyja palët, si për Maqedoninë e Veriut ashtu edhe për BE-në, dhe ne jemi të përkushtuar ndaj atij procesi”, shkruan Zaev në “Twitter” për takimin me Varhelyi.

Vizita e Varhelyi vjen dje nga Presidentja e Komisionit Evropian Ursula von der Leyen. Ajo inkurajoi Maqedoninë të punojë në reforma dhe të mos heqë dorë nga anëtarësimi në BE.
Varhelyi ishte në Bullgari javën e kaluar, ku diskutoi kapërcimin e bllokadës bullgare për fillimin e negociatave të Maqedonisë me BE. Derisa të zgjidhet ky mosmarrëveshje, nuk ka nisje të negociatave për vendin.

Baby Boo