Zaev: Të mos grupohemi nëpër shtëpi për festat e dimrit

“Para nesh janë festat e dimrit, të shoqëruara tradicionalisht nga tubime familjare. Por për fat të keq, ne jemi në valën më intensive të përhapjes së coronavirusit. Kjo është arsyeja pse u miratuan masat dhe rekomandimet e fundit që qytetarët të mbajnë maska ​​në hapësira të hapura dhe të mos grupohemi”, njoftoi kryeministri Zoran Zaev.

Baby Boo

Ai u bëri thirrje që për festat të mos tubohen nëpër shtëpi.
“Të mbetemi modest, të përmbajtur dhe të përgjegjshëm gjatë festimeve dhe emërtimeve të këtij viti. Ata do të jenë këtu edhe vitin e ardhshëm, dhe pastaj, të shëndetshëm dhe të gjallë, ne do të përgëzojmë dhe festojmë sipas traditës.

Këtë vit t’i urojmë njëri-tjetrit shëndet dhe jetë, përmes telefonit. Asgjë nuk do të zvogëlojë dëshirën e sinqertë që ne do t’u dërgojmë festuesve dhe nikoqirëve për festat e tyre në shtëpi.
Ne të gjithë duhet të pranojmë që kjo situatë do të zgjasë, por me disiplinën në lidhje me masat mbrojtëse ne mund të ngadalësojmë ndjeshëm përhapjen e virusit dhe të mbrohemi.
Nuk ka improvizime me kërcënimet nga përhapja e COVID-19. Ai që nuk respekton masat e mbrojtjes rrezikon shëndetin e tij dhe të të dashurve të tij. Ai që devijon prej tyre dhe sillet pa mend – rrezikon jetën. Të mos luajmë me shëndetin dhe jetën!”, shkruan Zaev në Facebook.