ZAEV POSEDON ARGUMENTE SE KREU QEVERITAR KA MONTUAR NGJARJET E KUMANOVËS


Gjykata penale  kishte  vendosur që t’i dënoj me 746 vite burg të akuzuarit për rastin e Kumanovës.Zoran Zaev në shkurt të vitit 2016 ishte shprehur para qytetarve se posedonte argumente që kreu qeveritar kishte montuar ngjarjet e Kumanovës

Lideri i LSDMsë Zoran Zaev në një takim ne qytetarët në lagjen Kapishtec të komunës Qendër,në shkurt të vitit 2016 ishte shprehur se posedonte argumente se kreu qeveritar kishte montuar ngjarjet e Kumanovës. Gjykata e Shkupit kane shpallur aktvendimet për të akuzuarit e “Lagjes së trimave”. Nga vendimi i gjyqit, madje rezulton se 7 prej të akuzuarit janë dënuar me burg të përjetshëm, ndërsa katër prej tyre janë shpallur të pafajshëm, ndërsa 33 tjerë janë me dënime të lartë./realiteti/

 

1.Andi Krasniqi, burg i përjetshëm
2.Dem Shehu burg i përjetshëm
3.Fadil Fejzullahu, burg i përjetshëm
4.Nasuf Zeqiri, burg i përjetshëm
5.Vladet Zekaj, burg i përjetshëm
6.Bek Bajra, burg i përjetshëm
7.Fejzulla Rushitovski, burg i perjetshëm
8.Qenan Hiseini 20 vjet
9.Irfan Lutfiu 14 vjet
10.Fadil Elshani 20 vjet
11.Esat Kafegjolli 40 vjet
12.Adrian Bujari 40 vjet
13.Shefqet Hallaqi 40 vjet
14.Lirim Demiri 20 vjet
15.Hajrush Abdija 20 vjet
16.Betim Kabashi 40 vjet
17.Genti Sefaj 40 vjet
18.Lendrit Rustemaj 20 vjet
19.Enver Hoxha-Klajn 40
20.Rufki Dogani 40 vjet
21.Mirsad Qerimi 20 vjet
22.Bajram Elshani 40 vjet
23.Nexhmedin Lika 40 vjet
24.Lirim Krasniqi 40 vjet
25.Sevdail Miftari 40 vjet
26.Fatmir Recica 40 vjet
27.Arsim Bajrami 13 vjet
28.Musa Pajaziti 12 vjet
29.Ragmi Latifi 18 vjet
30.Seadudin Abdullahu 14 vjet
31.Elham Arifi 13 vjet
32.Ebib Alimi 12 vjet
Të liruar janë: Ibrahim Murtezani, Besnik Bajrami, Fazli Osmani dhe Besnik Ajdini.