Zaev: Përgjegjësi ka dhe do të ketë, të përcaktuar qartë në bazë të fakteve


Kryeministri i Republikës së Maqedonisë së Veriut, Zoran Zaev, i drejtohet publikut dhe mediave me një deklaratë lidhur me hetimin e iniciuar të ekspertëve dhe dorëheqjet për ak*sidentin në qendrën kovid në Tetovë.
“Pikëllimi dhe tr*ishtimin që po kalojmë këto ditë së bashku me familjet dhe të afërmit e vi*ktimave të aksidentit në qendrën kovid të Tetovës është i madh. Për ditën e tretë ne jemi dëshmitarë se tra*gjedia që ndodhi në 30 vjetorin e ditës së pavarësisë ngriti në nivelin më të lartë solidaritetin e qytetarëve, reagimin e institucioneve dhe përgjegjësinë e politikanëve.

Pranova dorëheqjet e Ministrit të Shëndetësisë Filipçe, Zv. Ministrit Hasani dhe drejtorëve të spitalit të Tetovës Besimi dhe Etemi dhe i kuptoj si një akt të lartë moral dhe etik dhe si një demonstrim të integritetit dhe përgjegjësisë që është e pashmangshme në një madhësi të tillë aks*identet.

Autoritetet he*timore dhe gjyqësore po kryejnë një hetim jashtëzakonisht të plotë, profesional dhe të shpejtë që duhet të përcaktojë në detaje shkaqet e shp*ërthimit të zj*arrit vdekjeprurës.
Ekspertët mjeko-ligjorë nga Mjekësia Ligjore e Gjermanisë gjithashtu do të kontribuojnë në ekspertizën dhe besueshmërinë e he*timit, për të cilin tashmë po kryhen zbulimet dhe aktivitetet përgatitore dhe për të cilat shpreh mirënjohjen time ndaj aleatit tonë në NATO, Gjermanisë”, thuhet në deklaratën e Zaevit.

Kryeministri thotë se ka dhe do të ketë përgjegjësi, e përcaktuar qartë në bazë të fakteve të pakundërshtueshme kriminalistike, dhe jo në bazë të llogaritjeve politike.
Zaev iu bën thirrje të gjithë qytetarëve, publikut dhe përfaqësuesve të mediave, që të gjithë të qëndrojnë të fokusuar në hetimin dhe faktet, të ruajnë një frymë të fortë kombëtare, edhe pse jemi të mbuluar me pikëllim, të angazhohemi, por edhe me durim të kalojmë së bashku këtë tragjedi dhe të ndihmojmë që të mos ndodhë më kurrë.