Zaev i përgjigjet Zekirit: Urdhër nga unë që Inspektorati të futet në BFI


Unë personalisht do të iniciojë që Inspektorati i punës të hyjë në Bashkësinë Islame të Maqedonisë (BFI) por edhe tjera që të inspektojë akuzat që jepen në opinion, ka thënë kryeministri Zoran Zaev duke u përgjigjur në pyetjen e deputetit të LSDM-së, Muhamed Zeqiri, transmeton Medial.mk.

“Qeveria mban raporte të mira me gjitha bashkësitë fetare dhe ne nuk jemi kompetent të përfshihemi në punën e tyre për shkak të sekularitetit të shtetit. Por Inspektorati i punës do të merr leje personalisht nga unë se në ç’ mënyrë paguhen kontributet në BFI. Jo vetëm në BFI por edhe në bashkësitë tjera fetare pasi ligji për të gjithë duhet të vlejë njëjtë”, ka thënë Zaev.